Våra djur

Vår avel finns lite varstans i världen, samt att hästarna tränas och tävlas av OS-ryttare. Det här är grunden till vårt stora fysio- och muskelintresse, att följa och skapa svårklassindivider såväl i hoppning som dressyr och att sälja till världseliten.

Det kräver god djurkunskap, pedagogiskt tänkande, kunskap i anatomi samt sjukvård, friskvård, och fingertoppskänsla för hältor. Därutöver krävs känsla för att skapa rätt träningspass för rätt individ, där det ena djuret ej är det andra likt trots samma skador.

All denna kunskap har vi med oss i vårt arbete med hundarna i bassängen och vi lägger grundstenen i att alla muskler skall genomarbetas för att uppnå bästa möjliga rörlighet och likvärdighet på båda sidor.

Klicka på bilderna för text och större bild

Vi har i snitt alltid en hundflock på 6-8 hundar i varierande åldrar. Var hund har sin livsuppgift samt sitt eget favoritträningspass.

 

I simmet möts ni även av våra två ara-papegojor: Bertman 14 år, blågul ara och Barbie-girl, 7 år, röd ara. De åker med oss mellan simmet och hemmet.

Bertman har ca 70 ord i sitt ordförråd. Han sätter ihop ett 10-tal meningar, härmar mycket ljud och läten. Han kan bl a låta precis som matte med astmaanfall, och har faktiskt lurat husse många gånger!

Barbie-girl har precis börjat prata. -Hej Bert! var hennes första hela mening. Gissa vem som tränat henne? Jo, den självupptagna blågula…

Gojorna

Badvakten Daddy Cool

Tack för förtroendet att få arbeta som badvakt. Jag heter Daddy Cool. Min passion i livet är kramdjur, valpar samt småbarn och fiskarna i sjön.